Αξιοθέατα

nudri - Vergina Star

Οι Καταρράκτες στο Νυδρί

Οι Καταρράκτες στο Νυδρί είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στη Λευκάδα, πραγματικό μνημείο φυσικής ομορφιάς. Πρόκειται για ένα πανέμορφο τοπίο γεμάτο νερά μέσα στα πλατάνια. Για να βρεθείτε εκεί θα χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη σκάλα. Αν ακολουθήσετε και τη δεύτερη σκάλα στο βάθος, θα βρεθείτε σε ακόμα μεγαλύτερους καταρράκτες και μια λίμνη όπου μπορείτε να κάνετε και μερικές βουτιές.

dimosari - Vergina Star

Ο Καταρράκτης Δημοσάρη

Θα το βρείτε σε απόσταση δέκα λεπτών από το Νυδρί. Εκεί θα βρείτε τους πρώτους καταρράχτες, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ένα μαγευτικό τοπίο αν συνεχίσετε την πεζοπορία σας μέσα στη φύση για ακόμα είκοσι λεπτά. Ο Καταρράκτης Δημοσάρη είναι ένα ακόμα εντυπωσιακό αξιοθέατο του νησιού της Λευκάδας που αξίζει να επισκευθείτε.

fonografou - Vergina Star

Το Μουσείο Φωνογράφου

Το Μουσείο Φωνογράφου στη Λευκάδα βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης του νησιού. Αποτελεί ένα απο τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα του νησιού της Λευκάδας μιας και μέσα σε αυτό μπορείτε να δείτε μια αξιόλογη συλλογή από γραμμόφωνα και μουσικά όργανα καθώς και πλήθος από λαογραφικά αντικείμενα όπως κάρτες, κοσμήματα, φωτογραφίες, κεντήματα, εργαλεία και νομίσματα.

limnothalassa - Vergina Star

Η Λιμνοθάλασσα στη Λευκάδα

Η Λιμνοθάλασσα στη Λευκάδα έχει χαρακτηριστεί ως υδροβιότοπος, ενώ έχει ιδιαίτερη οικολογική σημασία μιας και φιλοξενεί ποικίλα είδη της χλωρίδας και πανίδας ενώ αποτελεί σταθμό και για πολλά σπάνια πτηνά. Θα τη βρείτε εντός της πόλης της Λευκάδας και αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε στις διακοπές σας.

nirikos - Vergina Star

Αρχαία πόλη Νήρικος

Ο αρχαιολογικός αυτός χώρος περιλαμβάνει τα ερείπια της αρχαίας Λευκάδας, που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά έως τα ρωμαϊκά χρόνια, τα δύο νεκροταφεία της αρχαίας πόλης, μεμονωμένα μνημεία και διάσπαρτα οικοδομικά λείψανα όπως τάφους, αγροικίες και λιμενικές εγκαταστάσεις. Η αρχαία πόλη εγκαταλείφθηκε γύρω στο 1300, ενώ στη συνέχεια οι συνεχείς σεισμοί σχεδόν την αφάνισαν.

ag maura - Vergina Star

Το Κάστρο Αγίας Μαύρας

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας είναι το κάστρο που συναντάτε στην είσοδο της πόλης της Λευκάδας. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από τον Φράγκο ηγεμόνα Ιωάννη Ορσίνι. Δημιουργήθηκε για να προστατεύει την περιοχή από τις πειρατικές επιδρομές και τους Τούρκους. Στον περίβολο του Κάστρου σώζεται και η εκκλησία της Αγίας Μαύρας.

papanikoli - Vergina Star

Σπήλαιο "Παπανικολή"

Πρόκειται για μια θαλάσσια σπηλιά η οποία βρίσκεται στο Μεγανήσι και έχει βάθος τριάντα περίπου μέτρων με μια μικρή παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό της. Λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ορμητήριο από το υποβρύχιο «Παπανικολής», ενώ υπάρχει και ο θρύλος που λέει ότι εδώ βρήκε καταφύγιο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ένας παπάς με τους μαθητές του, για να γλυτώσουν από τους πειρατές.

pantokratoras - Vergina Star

Ναός του Παντοκράτορα

Ο Ναός του Παντοκράτορα στη Λευκάδα είναι ένα απο τα σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα στο νησί. Στο εσωτερικό θα θαυμάσετε τοιχογραφίες διάσημων αγιογράφων αλλά και σπάνιες εικόνες. Χτίστηκε το 1864 και άνηκε στην οικογένεια του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Μάλιστα στον ναό βρίσκεται και ο τάφος του γνωστού ποιητή.

skorpios - Vergina Star

Ο Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι ένα μικρό νησί ακριβώς απέναντι απο το Νυδρί στη Λευκάδα. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί με πλούσια φυσική ομορφιά. Είναι το φημισμένο νησί στο οποίο περνούσε τα καλοκαίρια του ο Αριστοτέλης Ωνάσης και έχει φιλοξενήσει μεγάλες διασημότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου.